5. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi 2012 / 2013

Torek, 5. februarja 2013, ob 19.30, Viteška dvorana

Na sporedu: 

Matija Tomc: Elegija za violo in klavir
Max Reger: Suita št. 3 za violo solo v e - molu
Robert Schumann: Pravljične slike, štiri skladbe za violo in klavir, op. 113
Franz Schubert: Godalni kvartet št. 13 v a-molu, D 804 (Rozamunda)


Gea Pantner Volfand, viola 

Nagrajenka Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije 2012  
Barbara Sladič, klavir

Godalni kvartet Accadémia 
Mojca Fortin, 1. violina 
Beti Bratina, 2. violina 
Gea Pantner Volfand, viola 
Zoran Bičanin, violončelo

Gea Pantner Volfand je študentka tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani pri doc. Miletu Kosiju. Med šolanjem se je izpopolnjevala v mednarodnih poletnih šolah. 

Večkrat se je udeležila Tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov in prejela dve zlati plaketi na regijskih tekmovanjih in dve bronasti na državnih, leta 2009 in 2012 pa je dobila zlato plaketo in prvo nagrado. Sodeluje s številnimi ansambli in orkestri. Tri leta je bila vodja viol v švicarskem orkestru Die Preisträger, z njim pa je nastopila na sklepnih koncertih v dvorani Tonhalle v Zürichu. Bila je tudi članica orkestra Young Euro Classic, ki ima sedež v Berlinu in članica orkestra EUYO.

V študijskem letu 2010/2011 je za koncertne dosežke s kvartetom Accadémia prejela študentsko Prešernovo nagrado. Je tudi dobitnica Škerjančeve nagrade KGBL 2010. 

Godalni kvartet Accadémia je začel delo v razredu red. prof. Tomaža Lorenza jeseni 2009 , že februarja 2010 je imel prvi celovečerni koncert in od takrat redno koncertira tako doma kot v tujini. V okviru Slovenskega meseca na Madžarskem februarja 2010 je nastopil v Budimpešti in Bekescsabi, leto pozneje je pripravil koncertno gostovanje po Sloveniji v okviru cikla GM oder, septembra istega leta pa gostoval v ciklu Jesenskih serenad v petih slovenskih krajih. Mladi glasbeniki so sodelovali s harfistko Eriko Gričar in klarinetistom Lovrom Turinom (Lent 2011) ter s poljskim saksofonistom Grzechem Piotrowskim ob predsedovanju Poljske Evropski uniji. V sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije so izvedli koncerta v Beogradu in Zagrebu. Bili so finalisti tekmovanja Prijatelji glasbe (Amici della Musica) v italijanskem Vidmu, letos pa so prejeli 3. nagrado na Tekmovanju komornih skupin Primoža Ramovša. Izpopolnjevali so se na seminarju Tria di Parma. So prejemniki Prešernove nagrade Akademije za glasbo Ljubljana.

 

Brezplačno.